Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Enikő és Melitta napja van. Holnap Edit napja lesz.
A+ A A-

Hatékonyabb terápiák bevezetése is cél a nemzeti agykutatási programban

brain wikimediaHatékonyabb diagnosztikai és terápiás eljárások bevezetése is szerepel a nemzeti agykutatási program célkitűzései között - mondta el Oberfrank Ferenc, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal program-igazgatója az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

A 2013-ban indult program hat és fél milliárd forintos állami támogatással folytatódhat a következő négy évben. Oberfrank Ferenc hozzátette: a bionika területéről szerepel a programban olyan mikroelektronikai érzékelők és manipulátorok kutatása is, amelyek hozzájárulhatnak a betegek gyógyításához.

A magyar tudósok egyebek mellett komoly eredményeket értek el az elmúlt években az alvás és a stressz neurobiológiai alapjai, az agyi érkatasztrófák gyulladással összefüggő gyógyításai lehetőségei, valamint az agyi mikrosérülések szerepének tisztázása terén.

Emellett számos olyan eredmény is született, amely hatékonyabb tanulási módszerek kidolgozásához járulhat hozzá - hangsúlyozta Oberfrank Ferenc, aki kitért arra is: a magyarországi agykutatók Európa és az egész világ legnevesebb tudósaival, kutatócsoportjaival jegyeznek közös tudományos közleményeket és pályázatokat.

 

Kapcsolódó kifejezések: NAP  Nemzeti Agykutatási Program  agykutatás  magyar kutatók 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!