Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Sára és Márió napja van. Holnap Fábián és Sebestyén napja lesz.
A+ A A-

Már készül a mellrák és a petefészekrák elleni vakcina

vaccine2Egy kisebb tanulmány során, mellrákos és petefészekrákos betegeknél ígéretes eredményeket értek el a kutatók azokkal az oltóanyagokkal, amelyek arra sarkallják az immunrendszert, hogy támadja meg a tumort okozó sejteket. Éppen ezért a szakemberek szerint hamarosan szélesebb körben, klinikai körülmények között is elkezdhetik tesztelni az új szert.

A kísérletek során 26 mellrákban vagy petefészekrákban szenvedő nő havi rendszerességgel kapta az új szert, amelynek lényege, hogy hatására az immunrendszer felismeri azt a speciális fehérjét, amelyet a rákos sejtek termelnek, és így képes megtámadni azokat – írja a Clinical Cancer Research.

Az eredmények azt mutatták, hogy a vakcina szinte minden betegnél jelentősen növelte az általános túlélési időt, néhány nőnél pedig megállította a mellrák terjedését. Egyetlen alanynál ráadásul nem mindennapi eredményt sikerült elérniük a kutatóknak: a nő ugyanis teljesen kigyógyult a mellrákból a terápia hatására.

A cikk a reklám után folytatódik

A tudósok elmondták: a legtöbb résztvevő korábban minden lehetséges módszert kipróbált a gyógyulás reményében – ezek a terápiák pedig jelentős mértékben gyengítik az immunrendszert. A jövőben így olyan pácienseket akarnak majd tesztelni, akik még nem vettek részt semmilyen más terápián.

OrientPress Hírügynökség

Kapcsolódó kifejezések: mellrák  petefészekrák  vakcina 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!