Ma Ákos és Bátor napja van. Holnap Elemér napja lesz.
A+ A A-

Béldaganatok - csökkentse így a rizikót!

woman-runningEgy friss tanulmány eredményei alapján azoknak az embereknek, akik aktív életmódot folytatnak, háromszor kisebb az esélyük arra, hogy polipok alakuljanak ki a bélrendszerükben, amelyek idővel akár el is rákosodhatnak.

Aktív életmód a bélrák ellen...

A tudósok 20 korábbi tanulmány elemzésével jutottak erre a következtetésre. A bélrák az Egyesült Királyságban a harmadik leggyakoribb daganatos betegség – évente 38.000 embernél diagnosztizálják az elváltozást. A British Journal of Cancer című szaklapban a szakértők arról is beszámoltak, miért van ez: kiderült ugyanis, hogy ha valaki keveset mozog, jelentősen megnő az esélye annak, hogy polipok fejlődnek ki a bélrendszerében.

A vizsgálatok során a kutatók megállapították, hogy azoknak, akik rendszeresen mozognak, 16 százalékkal csökken az esélyük arra, hogy kisebb polipok alakuljanak ki a testükben, valamint 30 százalékkal kisebb eséllyel fejlődik ki náluk nagyobb, rosszindulatú polip.

A cikk a reklám után folytatódik

A szakértők elmondták: a polipok – vagy más néven adenómák – alapvetően jóindulatú elváltozások. Ha azonban hosszú ideig vannak jelen a testben, könnyen elrákosodhatnak, így bélrák kialakulását eredményezhetik.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: adenómák  polipok  testmozgás  vastagbélrák 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!