Ma Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.
A+ A A-

Új kezeléssel meghosszabbítható a méhrákos nők élete

wellness22.jpgEgy új kutatás szerint létezik olyan kezelés, amivel az előrehaladott méhrákos nők életét akár 16 hónappal is meg lehet hosszabbítani.

A Johns Hopkins Kimmel Rákkutató Központ kutatói remélik, hogy felfedezésük azonnali változásokat fog eredményezni a méhrák kezelésében. A kezelési módszer, amit felfedeztek ugyanis egyáltalán nem igényel óriási befektetést a kórházak részéről, nem új gyógyszerről van szó, csak a már létező gyógyszerek egy hatékonyabb beadási módjáról.

A kutatók 415, egy műtéten már átesett, előrehaladott méhrákkal küzdő nő körében végzett kutatás során arra jöttek rá, hogy ha a széles körben használt paclitaxel és cisplatin gyógyszereket nem intravénásan adják be, hanem egyenesen a testüregbe juttatják, akkor sokkal jobban hatnak. Az intravénás kezelésben részesülő betegek átlagosan 49,7 hónapot éltek, azok viszont akár 65,6 hónapig is, akiknek egyenesen a testüregbe adták a gyógyszert.

Ismét egy módszer, aminél nem újabb, dollármilliókért kikisérletezett gyógyszerról van szó, hanem egy másfajta felhasználási módról. A hatékonyság mégis nagymértékben javítható.  A gyógyszerfelhasználásban is egyre nagyobb szerepet kap a kreatív alkalmazás.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: hosszabb élet  méhrák  új kezelés 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!