Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Gyöngyi napja van. Holnap Salamon napja lesz.
A+ A A-

Elkészítették a petefészekrák géntérképét

Elkészítették a petefészekrák géntérképétAz amerikai Nemzeti Rákkutató Intézet és az amerikai Nemzeti Humán Genom Kutatóintézet közös projektjének köszönhetően készült el a „csendes gyilkosnak” is nevezett agresszív petefészekrák teljes géntérképe. Ez a tanulmány eddig a legnagyobb és legrészletesebb, amely egy meghatározott daganattípussal kapcsolatban készült el.

Ennek a térképnek köszönhetően a kutatók a jövőben tudni fogják, hogy hol kell keresni a probléma gyökereit, és hogy mely területekkel kell a jövőben részletesebben is foglalkozni. Az embereknek azonban tudniuk kell, hogy egyelőre nem találtuk meg a kór ellenszerét. Ami azonban nagy előrelépés, az az, hogy immár célzott kutatásokba foghatunk, és nem kell tovább vaktában találgatnunk – mondta Paul T. Spellman, a kutatás vezetője.

Az új kutatások során azokat a petefészek-adenokarcinómákat vizsgálták, amelyeknek magas volt a savótartalma, mivel ezek fordulnak elő a leggyakrabban (az összes petefészek daganat miatt bekövetkező halálesetek 85 százalékáért felelősek) – írja a Nature.

A cikk a reklám után folytatódik

A térképnek köszönhetően egy lépéssel közelebb kerültek az orvosok a hatékonyabb terápiákhoz, mivel sikerült felfedezni 68 olyan gént, amelyek a jövőben a kezelések célpontjai lehetnek. Emellett a DNS-térkép lehetővé teheti akár a személyre szabott terápiákat is.

OrientPress Hírügynökség

Kapcsolódó kifejezések: géntérkép  petefészekrák 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!