Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Árpád és Árpádina napja van. Holnap Gabriella napja lesz.
A+ A A-

Emberi DNS-re bukkantak a gonorrhoea genomjában

Emberi DNS-re bukkantak a gonorrhoea genomjábanA Nothwestern University munkatársai a közelmúltban feltérképezték a gonorrhoea, vagyis a kankó nevű szexuális úton terjedő betegség genetikai felépítését, és nagy meglepetésükre emberi DNS-t is találtak benne. A tudósok elmondták: egyelőre nem tudják, hogy az emberi DNS hogyan juthatott be a baktérium genomjába.

Az eredmények az Amerikai Mikrobiológiai Társaság online folyóiratában, az MBio-ban jelentek meg. Ezek az első bizonyítékok arra, hogy a génátvitel ember és baktériumok között is lehetséges.

A szakértők szerint az eredmények segíthetnek, hogy a tudósok mélyebb betekintést nyerjenek abba, hogy a kórokozók és a gazdaszervezetek az idő múlásával hogyan változnak, és hogy ez a változás egymással párhuzamosan zajlik-e.

A cikk a reklám után folytatódik

Amennyiben egy baktérium képes DNS-t szerezni a gazdatestként szolgáló élőlénytől, úgy a baktériumok fejlődésében nagyobb evolúciós lépések következhettek be az idők folyamán, mint azt hittük. Ez a képesség ugyanis befolyásolja a gazdatest és a kórokozó közötti kölcsönhatást, sőt a betegség lefolyását is – mondta Mark Anderson.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kapcsolódó kifejezések: STD  gonorrhoea  kankó  nemi betegségek 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!