Ma Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.
A+ A A-

Csontforrasztó molekula

csontforraszt_molekula.jpgAz új molekula az UCB (University of California Bone) nevet kapta származási helye után. A születési rendellenességek okozta csontozat elváltozások, törések, csontpótlások, kezelése, implantátumok beültetése az új fehérjének hála olcsóbb és gyorsabb lehet, kevesebb mellékhatással.

Az ortopédiai sebészet a csont javító-megújító terápiái során eddig az úgynevezett csont morfogenetikus fehérjét használta, amely eredetileg is csontképző szereppel bír az emberi szervezetben, annak kialakulása során.

Az új fehérje más célponton fejti ki hatását, kevesebb a mellékhatása, precízebb, valamint képes kiegészíteni, segíteni a csont morfogenetikus fehérje hatását ott, ahol szükséges.

A cikk a reklám után folytatódik

A két módszer különbsége a fehérjéket hordozó anyagban van. A csont morfogenetikus fehérjét egy kollagén alapú, szivacsszerű hordozó juttatja a csontképzés helyére, amelyről a fehérje természetesen leoldódhat, és más, nem szükséges helyeken is kifejtheti hatását, esetenként el se jutva a célpontig. Ezzel szemben az új hordozó – amely porc növekedési faktorral kombinált – stabilabb, biztonságosabb. Injektálható formáján jelenleg dolgoznak.

A növekedést kiváltó anyagok célbajuttatásáért felelős hordozók fejlesztése nagy jelentőséggel bír a csont, a bőr, a porc, illetve az ínszalagok regenerációjában, valamint a fogászatban is.

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!