Ma Piroska napja van. Holnap Sára és Márió napja lesz.
A+ A A-

Krónikus fáradtság szindróma: lehet, hogy egy vírus okozza?

Krónikus fáradtság szindróma: lehet, hogy egy vírus okozza?Újabb kutatás talált bizonyítékot arra, hogy egy egerek által terjesztett vírus is nagy szerepet játszhat a krónikus fáradtság szindróma kialakulásában. A betegség rengeteg embert érint világszerte, okairól azonban eddig keveset tudtak az orvosok. Az új felfedezés azonban nemcsak a kialakulásra adhat magyarázatot, hanem a gyógymód kikísérletezésében is nagy segítséget nyújthat.

A kutatók a munkához olyan vérmintákat használtak fel, amelyeket még az 1990-es években gyűjtöttek New Englandben olyan emberektől, akik krónikus fáradtságtól szenvedtek. Ezekből a mintákból sikerült kimutatni, hogy a betegek 86,5 százalékának szervezetében jelen volt az egér leukémia vírus – írja a Proceedings of the National Academy of Sciences.

Azonban az új felfedezés újabb kérdéseket is felvetett. Egyelőre nem tisztázott ugyanis, hogy a vírus egy immunrendszeri gyengeségre hívja fel a figyelmet, amely a krónikus fáradtágért felelős, vagy pedig maga az egér leukémia vírus okozza a kórt. Ennek kiderítéséhez további kutatásokra lesz szükség.

A cikk a reklám után folytatódik

Emberek milliói szenvednek világszerte a krónikus fáradtság szindrómától. A tünetek között szerepel a levertség és a kimerültség, amelyet a betegek alvással sem tudnak kipihenni, és amely sokszor fizikai aktivitás hatására tovább fokozódik.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kapcsolódó témánk:

Címkék:
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!