Ma Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.
A+ A A-

Alkohollal gyógyítható a reuma?

Alkohollal gyógyítható a reuma?Az orvosok szerint az alkoholfogyasztás nemcsak enyhíti a reumás ízületi gyulladás tüneteit, hanem bizonyos mértékben gyógyírt is nyújt a betegségre.

A szakértők ugyanakkor arra is figyelmeztetnek, hogy ez a felfedezés nem jelenti azt, hogy ezentúl bárki, akinek ilyen fájdalmai vannak, annyit ihat, amennyit akar.

A sheffieldi egyetem munkatársai két csoportra osztották a kísérletre jelentkező alanyokat: az egyik csapatban csak reumás, a másikban viszont csak egészséges emberek voltak. Megkérték őket, hogy részletesen számoljanak be alkoholfogyasztási szokásaikról – írja a BBC.

A cikk a reklám után folytatódik

 

A rendszeresen alkoholt fogyasztók kevesebb panaszról számoltak be

A kísérlet végén megfigyelték, hogy azok a páciensek, akik rendszeresen fogyasztottak alkoholt, kevesebb panaszról számoltak be, és a betegségre jellemző duzzanat is kisebb mértékben jelentkezett.

A kutatók az eredményeket azzal magyarázzák, hogy az alkoholban kis mennyiségben találhatóak gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító anyagok. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a reumában szenvedők ezentúl akármennyi alkoholos italt fogyaszthatnak.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: alkoholfogyasztás  reuma  ízületi gyulladás 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!