Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.
A+ A A-

Feleslegessé válnak a fogtömések?

Feleslegessé válnak a fogtömések?Egy módszer talán hamarosan felválthatja a fogorvosnál tett rettegett látogatásokat: a discovery.com egy olyan gélről tudósított nemrégiben, amely megújulásra ösztönzi a fogakat. A peptiddel átitatott gél formátumú lapocskák emellett a gyökércsatornákat is megóvhatják – a szakértők szerint azonban a forradalmi felfedezés nem helyettesíti a fogmosást.

Ez a gél egyáltalán nem olyan, mint a fogkrém – mondta Nadia Benkirane-Jessel. A célunk az, hogy a már meglévő lyukakat és sérüléseket hozzuk helyre, nem pedig az, hogy kiváltsuk vele a fogápolást – tette hozzá. A tanulmány szerint a lapocskák a peptidek egítségével körülbelül egy hónap alatt képesek helyre hozni a fogakat.

Eddig csak egereken tesztelték a módszert a francia kutatók. Olyan állatokon alkalmazták a gélt, amelyeknek már lyukak keletkeztek a fogaikon. Megfigyelték, hogy a gél hatására a lyukak egy hónap leforgása alatt teljesen eltűntek.

A cikk a reklám után folytatódik

A szakemberek szerint azonban az emberek nagy elkeseredésére a lapocskák csak évek múltával lehetnek elérhetőek a piacon. Számos klinikai kísérletet el kell még ugyanis végezni, ami bebizonyíthatja, hogy a módszer emberek esetében is működik, és teljesen biztonságos.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: fogtömés 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!