Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Hortenzia és Gergő napja van. Holnap Jenő napja lesz.
A+ A A-

Új teóriák a Down szindrómával kapcsolatban

Új teóriák a Down szindrómával kapcsolatbanEgészen új megvilágításba helyezhetik a Down szindrómát a legújabb kutatások, és a kezelésben is előrelépéseket tehetnek a jövőben.

Kutatók egy csoportja szerint ugyanis a betegségben szenvedő páciensek agyából csupán néhány létfontosságú fehérje hiányzik – a korábbi állásponttal ellentétben, miszerint gének és fehérjék számos csoportjának hiánya okozza a tüneteket.

A tudósok megfigyelték, hogy az emberek és a kísérleti egerek agyában is nagyon alacsony egy olyan speciális fehérje szintje, amely az egészséges emberek esetében jóval nagyobb arányban van jelen.

A cikk a reklám után folytatódik

A fehérjeszint normalizálása megoldást nyújthat

Ezután kipróbáltak egy lehetséges gyógymódot is: egy kísérleti gyógyszerrel sikerült normalizálni a protein szintjét az egerekben.

Terry Elton professzor szerint a kezelés azért forradalmi jelentőségű, mert eddig egy másik fehérje túltermelődését próbálták megakadályozni. Bár a gyógyszert sikeresen alkalmazták, azt is hozzátette, hogy a már kialakult patológiás elváltozásokat ezzel a módszerrel sem lehet megszüntetni – írja a HealthDay.

A Down szindróma 650-800 újszülött közül egynél jelentkezik. A tünetek között szerepelnek a kognitív problémák, a koordinációs készségben megfigyelhető zavarok és a visszamaradott nyelvi fejlődés. Sokan közülük kongenitális szívbetegségekkel születnek, amelyek később komoly problémákat okoznak.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések:   Down  fehérje  kór  protein  szindróma 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!