Ma Magdolna napja van. Holnap Janka és Zsanett napja lesz.
A+ A A-

Szmogos helyen él? Hipertóniaveszély!

Szmogos helyen él? Hipertóniaveszély!Amerikai kutatók szerint magas vérnyomáshoz, sőt szívbetegségekhez is vezethet az, ha valaki túl sokáig él olyan helyen, ahol az autók kipufogógázai miatt magas a levegő szennyezettsége – írja a HealthDay.

939 olyan páciens adatait értékelték ki, akiket 1995 és 2006 között négyévente alaposan kivizsgáltak. Ez alatt az idő alatt egy komputeres modellen ábrázolták azt, hogy az egyes alanyok milyen mértékben vannak kitéve légszennyezettségnek.

Légszennyezés: terjedő szív- és érrendszeri megbetegedések?

Az eredmények szerint a jelentősen rosszabb minőségű levegő következtében a páciens vérnyomása megemelkedett.

Joel Schwartz, a kutatás vezetője szerint az eredmény azért jelentős, mert így számos olyan megbetegedés, illetve haláleset okát találhatják meg, amit eddig képtelenek voltak megmagyarázni.

A nagyvárosokban ugyanis bizonyítottan nagyobb arányban érintik az embereket a hipertónia, a szívroham és a szív érrendszeri megbetegedései.

Talán erre a jelenségre találtak most magyarázatot, azonban további kutatások szükségesek, hogy kiderítsék, hogyan függ össze pontosan a szennyezett levegő belélegzése a betegségek kialakulásával.

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!