Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Ma Vanda és Paula napja van. Holnap Angelika napja lesz.
A+ A A-

Új módszer a TBC szűrésére

tubercolosis_imgA Medical News TODAY szerint egy újonnan kifejlesztett légzésvizsgálat segítségével az orvosok képesek lesznek kiszűrni a tuberkulózisos betegeket.

Dr. Michael Phillips, a teszt megalkotója szerint a módszer 85 százalékban működött a betegeknél. Lényege, hogy képes kiszűrni azokat az illékony szerves vegyületeket, amelyeket a betegséget okozó organizmus (Mycobacterium tuberculosis) állít elő.

A korábbi vizsgálatokkal szemben tehát, amelyek a vérben és a bőrön váltották ki az immunrendszer ellenállását, ez a jelenlegi hatékonyabb lehet.

A cikk a reklám után folytatódik

Egyszerű TBC-vizsgálat

További előny, hogy a tuberkolózis-vizsgálat teljesen biztonságos és fájdalommentes: a páciensnek 2 percig kell csupán normál módon lélegeznie, hogy elegendő mintát vehessenek. Korábban ugyanis ahhoz, hogy megbizonyodhassanak a betegség jelenlétéről, olyan költséges vizsgálatok sorát kellett elvégezni, amelyeket a leginkább veszélyeztetett fejlődő országokban az emberek nem engedhetnek meg maguknak.

A kutatóközpont, ahol Phillips tevékenykedik, további légzésvizsgálaton alapuló tesztek kifejlesztésén dolgozik. Remélik, hogy a jövőben hasonló módszerrel lesznek majd képesek kiszűrni a tüdőrákot, mellrákot és az iszkémiás szívbetegséget.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések:   TBC  tuberkolózis 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!