Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Ma Angelika napja van. Holnap Károly és Karola napja lesz.
A+ A A-

Miért nem hatnak az antidepresszánsok?

Miért nem hatnak az antidepresszánsok?Az antidepresszánsok sok esetben, a betegek 50 százalékánál nem hatnak, vagy csak hetekkel később. Amerikai kutatók a probléma okára jöttek rá.

Nem minden ember rendelkezik azonos számú szerotoninnal, mely anyag az agyban (főként a hipotalamuszban) tárolódik. Némely embernek áltagon felül sok van belőle.

Amerikai kutatók egy tanulmány segítségével azt állapították meg, ha az agyban található szerotonin nevű anyagból túl sok található, akkor az antidepresszánsok csak csökkentett hatással működnek.

A cikk a reklám után folytatódik

A szerotonin fontos szerepet játszik a testhőmérséklet, hangulat, hányinger, szexualitás, valamint az étvágy szabályozásában

Az alacsony szerotoninszint minden bizonnyal közrejátszik a depresszió, migrén, fülzúgás, valamint idegi zavarok kialakulásában.

Az amerikai szakemberek eredményeiket, egérkísérletek segítségével gyűjtötték össze. A magas szerotoninszint, az eddigi állás szerint hatásos volt a depressziókezelésben, és ezt a tudást használták fel a depresszió elleni gyógyszerek kifejlesztésénél.

További vizsgálat szükséges még ahhoz, hogy kiderüljön, kinek hatásosak valójában az antidepresszáns gyógyszerek, írja a focus.de.

[OrientPress Hírügynökség / kép: sxc.hu]

Kapcsolódó kifejezések: antidepresszáns  depresszió  szerotonin 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!