Ma Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
A+ A A-

Rákellenes zombigént találtak az elefántokban

Bővebben...Megfejtették, hogy miért ritka az elefántok között a daganatos megbetegedés.

Utolsó frissítés: 2018. augusztus 16. csütörtök, 07:44

Találatok: 2378

Új, hatékonyabb HIV-elleni oltóanyagot teszteltek - sikerrel

Bővebben...Új, az eddigieknél hatékonyabb, HIV-vírus elleni oltóanyagot teszteltek sikerrel - írta a BBC hírportálja. A vírus több törzse elleni védelem kialakítására fejlesztett szer 393 emberben sikerrel váltotta ki a védekező rendszer reakcióját - olvasható a Lancet orvosi hetilap aktuális számában közölt tanulmányban. További tesztek szükségesek ahhoz, hogy megállapítsák, a szer megóvja-e az embereket a HIV-fertőzéstől.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2018. július 10. kedd, 12:21

Találatok: 1397

Gátolja a rákos áttétek terjedését a hatóanyag

Bővebben...A Northwestern Egyetem kutatói Sui Huang vezetésével az 1990-es évek végén felfedezték az összetett tumormarkert, a PNC-t, amelynek jelenléte jelzi, hogy a rákos sejtek képesek áttétel útján "többfejű szörnyként" terjedni.

Utolsó frissítés: 2018. máj. 18. péntek, 17:04

Találatok: 1674

Depreceni kutatók fejlesztése: otthoni daganatfelismerő teszt

Bővebben...Sarki drogériákban kapható daganatfelismerő gyorsteszt fejlesztésén fáradozik egy debreceni kutatócsoport. A tervek szerint a teszt árában és működésében is a terhességi teszteket idézi majd. A különbség annyi, hogy vizelet helyett székletmintával működik. Az ellenőrző ablakban megjelenő jelzések azt jeleznék, kell-e a tesztet elvégzőnek további tumorvizsgálatokra mennie – írja az MTA.

Utolsó frissítés: 2018. máj. 14. hétfő, 14:25

Találatok: 1642

Az idős agyban is ugyanannyi idegsejt növekedik, mint a fiatalban

Bővebben...Kutatóknak először sikerült kimutatniuk, hogy egészséges idős férfiak és nők képesek ugyanannyi új idegsejtet növeszteni, mint a fiatal emberek. Felfedezésük az olyan degeneratív betegségek kezelésében lehet nagy jelentőségű, mint az Alzheimer-kór.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2018. április 06. péntek, 14:08

Találatok: 2167

Még idén kipróbálják embereken a rák elleni vakcinát

Bővebben...Óriási visszhangot keltett néhány hete a bejelentés, hogy a Stanford egyetemen sikeres egérkísérleteket végeztek egy új rák elleni vakcinával. A kísérletben a kezelés után tíz nappal a befecskendezett tumorok teljesen eltűntek, húsz nap után pedig az egerek testében lévő többi, közvetlenül nem kezelt tumor is felszívódott.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2018. március 29. csütörtök, 16:55

Találatok: 1682

Bizonyos élelmiszerek befolyásolhatják a rák terjedését

Bővebben...A spárgában, a szárnyasokban és egyéb élelmiszerekben is megtalálható, aszparagin nevű aminosav csökkentése, illetve blokkolása jelentősen megnehezítette a melldaganatok áttétképződését egereken végzett kísérletekben - számoltak be a kutatók a Nature című tudományos folyóiratban közölt tanulmányukban.

Utolsó frissítés: 2018. február 09. péntek, 03:47

Találatok: 2380

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!