Ma Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.
A+ A A-

Orvosmeteorológia: továbbra is hidegfronti hatás, érdemes sétálni a napon

Orvosmeteorológia: továbbra is hidegfronti hatás, érdemes sétálni a naponErős északnyugati szél, visszaeső hőmérséklet, a déli területeken pedig akár hószállingózás is előfordulhat.  Továbbra is hidegfronti hatás várható.

Orvosmeteorológia - március 5.

Főleg keleten és délen növekedhet meg a felhőzet, ezeken a területeken pedig előfordulhatnak hózáporok, havazások is. Napközben plusz 1 és 7 fok közt, éjszaka viszont -2 és -7 fok közt várható a hőmérséklet. Több-kevesebb napsütésre mindenhol lehet számítani. Sokszor megerősödik majd az északnyugati szél, főleg a Dunántúlon viharos széllökésekre is lehet számítani.

Továbbra is hidegfronti hatás várható, ennek következtében lehet számítani migrénes fejfájásra, valamint a remuatikus panaszok is kiújulhatnak. Sokaknál léphet fel vérnyomás ingadozás is. Érdemes viszont kihasználni a napsütötte órák számát, ugyanis az ilyenkor tett séták hasznosak a szervezet számára a tavaszi fáradtság ellen.

Várhatóan nem lesz az egészésgügyi határérték közelében egyik károsanyag koncentrációja sem, köszönhetően az erősebb szélnek.

 

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: hideg front  orvosmeteorológia  tavaszi fáradtság 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!