Ma Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.
A+ A A-

Hőség: 10-20 százalékkal több riasztást kaptak a mentők

kanikula 20170623A csütörtöki hőségben a szokásosnál mintegy tíz-húsz százalékkal többször riasztották a mentőket az országban - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Győrfi Pál azt mondta: egy nap alatt országosan körülbelül háromezer esetet láttak el. Bár most némileg enyhült az idő, a kánikula hatásai továbbra is érvényesek, ezért azt kérik, hogy a nagy melegben mindenki vigyázzon magára, kerülje a tartós fizikai igénybevételt.

A szóvivőt arról is kérdezték, hogy egy friss felmérés szerint tízből mindössze egy ember tud újraéleszteni. Győrfi Pál elmondta: naponta körülbelül 60-70 ember hal meg hirtelen szívmegállás következtében. Az alapmozdulatokat, a mellkasnyomást pedig 4 percen belül meg kellene kezdeni. Ezért - többek között - az egészségügyért felelős államtitkárság, illetve egy zenekar közreműködésével több olyan programot indítanak, hogy minél többen, különösen a fiatalok, elsajátítsák az újraélesztés technikáját.

Hozzátette: erre lehetőség lesz szombaton, a Városligetben rendezendő országos mentőnapon is, ahol koncertekkel, mentési bemutatókkal is várják az érdeklődőket.

Fotó: Mohai Balázs

 

Kapcsolódó kifejezések: Városliget  hőség  mentők  mentőnap 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!