Ma Nándor napja van. Holnap Vendel és Irén napja lesz.
A+ A A-

Curryvel az Alzheimer ellen

Curryvel az Alzheimer ellenAz indiai fûszer sárga színét adó kurkumin megakadályozza az Alzheimer-kórt okozó béta-amiloidok lerakódását az agyban. Az UCLA kutatói által publikált tanulmány szerint a kurkumin hatékonyabb a jelenleg használt Alzheimer-gyógyszereknél, mert alacsony molekuláris súlya és poláris struktúrája miatt könnyebben lép át a vérből az agyba. 2001-ben ugyanez a kutatócsoport mutatta ki a fûszer erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatását.

Az Alzheimer-kór visszafordíthatatlan agyi rendellenesség, amely fokozatosan az emlékezet elvesztéséhez, a személyiség megváltozásához és a szellemi képességek hanyatlásához vezet. Ezek a változások az agysejtek elhalásával és a közöttük lévő kapcsolatok megszakadásával függnek össze.

Évezredes orvosság

"Rendkívül kecsegtető az a kilátás, hogy biztonságos és eredményes módszert találunk az Alzheimer-kór megelőzésére és kezelésére" - mondja Gregory Cole professzor.

A kurkumin nem csak a kórt okozó béta-amiloidok felhalmozódását akadályozza meg, de a már létező lerakódásokat is feloldja.


"A kurkumint a hagyományos indiai orvoslás évezredek óta használja gyulladáscsökkentőként különböző betegségeknél. A legfrissebb állatkísérletek alátámasztották használását az öregedéssel összefüggő, oxidációs károsodással és gyulladással járó betegségeknél, mint az Alzheimer-kór, rák és szívbetegségek. Igazán szükség lenne ugyanakkor klinikai kipróbálásra, hogy megállapíthassuk a hatásos és biztonságos adagolást" - jelzi Cole.

Az Alzheimer-kór előfordulása negyedakkora Indiában, mint világszerte.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: Alzheimer  béta-amiloid  curry 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!