Ma Emil és Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
A+ A A-

55 év után kapta vissza látását egy amerikai férfi

55 év után kapta vissza látását egy amerikai férfiEgy Egyesült Államokban élő férfi, aki 55 évvel ezelőtt vakult meg az egyik szemére, az orvosoknak és a fejlett technológiának köszönhetően visszanyerhette látását. A beteg csupán nyolc éves volt, amikor egy felé dobott kő miatt a jobb szemén levált a retinája.

Az orvosok elmondták: tudomásuk szerint ez az első alkalom, amikor ilyen hosszú idő után sikerült egy páciens látását helyre hozni. A műtét különösen nehéz volt, mivel amennyiben a retina ilyen hosszú időre leválik a szemről, úgy nagy mértékben károsodhat, ami miatt jelentősen csökken az esélye annak, hogy az orvosok képesek lesznek visszaadni a látást - írja a Journal of Medical Case Reports.

A férfi egyébként azért keresett fel egy orvosi rendelőt, mert nagyon fájt a jobb szeme, és bőrpírt is észlelt a környékén. A szakemberek észrevették, hogy a beteg szem valóban megduzzadt, sőt vérzett is, és nagyon magas volt benne a folyadéknyomás. Amikor azonban belevilágítottak, az is kiderült, hogy tompán ugyan, de a férfi vak szemével is képes érzékelni a fényt.

A cikk a reklám után folytatódik

Ezeket a jeleket az orvosok biztatóak értékelték, így a műtét mellett döntöttek, és az eljárás során valóban sikerült teljesen helyre hozniuk a férfi látását. Az eredményeket a remények szerint más, hasonló helyzetben lévő páciensek esetében is kamatoztatni tudják majd.

OrientPress Hírügynökség

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: látássérült  retinaleválás  vak 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!