Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Cecília napja van. Holnap Kelemen és Klementina napja lesz.
A+ A A-

Obama leszokott...

Obama leszokott...Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke lassan egy éve abbahagyta a cigarettázást, jelentette be a sajtónak a First Lady, Michelle Obama. Ahogy a régi mondás tartja: „Mi sem könnyebb, mint leszokni a dohányzásról, nekem is már vagy százszor sikerült!” Az elnök saját bevallása szerint neki sem ez volt az első próbálkozása.

Barack Obama elnök leszokott a dohányzásról

Dr. Jonathan Whiteson, a New York-i Egyetem szív-és tüdő rehabilitációs programjának orvos-igazgatója szerint az embereknek átlagosan a hetedeik kísérletre sikerül végleg leszokniuk a cigarettáról. Vannak, akiknek elsőre sikerül, és soha többe nem gyújtanak rá, de sokan 10–14 sikertelen próbálkozás után tudnak csak leszokni a dohányzásról.

Michelle Obama, az elnök felesége egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy férje már majdnem egy éve leszokott a dohányzásról, és elmondta, hogy az elnök már régóta szerette volna letenni a cigarettát, és a leszokást személyes kihívásként kezelte. Szakértők szerint a leszokás sosem könnyű, nagyon sok mentális energiát, bátorítást és támogatást igényel a családtagoktól és közeli barátoktól.

A cikk a reklám után folytatódik

Whiteson szerint a dohányosoknak sokat segíthetnek a leszoktató programok, melyeknek köszönhetően nem csak a nikotinfüggőség szűnik meg, de a viselkedési formákon is változtatni tudnak. A program során a nikotinfüggőség ellen tapaszokkal és nikotinos rágógumival lehet harcolni, míg a viselkedést tanácsadással és orvosi konzultációval lehet befolyásolni.

A dohányzás egy viselkedés, és ha szokáson nem tudunk változtatni, akkor még akkor is visszaesik a leszokó félben lévő dohányos, ha egyébként a nikotinfüggőség már korábban megszűnt, elég hozzá egyetlen slukk egy cigarettából – állítja Dr. Whiteson.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: Barack Obama  dohányzás  leszoktató programok  leszokás 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!