Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Hortenzia és Gergő napja van. Holnap Jenő napja lesz.
A+ A A-

Veszélyes, szintetikus marihuána jelent meg

Veszélyes, szintetikus marihuána jelent megA toxikológusok arra figyelmeztetnek, hogy egyre több országban jelenik meg az a szintetikus szer, amely leginkább a marihuánára hasonlít. A K2 vagy Spice néven ismert drog azonban sokkal veszélyesebb természetes alapanyagokból készült „rokonánál”: egyre több fiatal kerül ugyanis kórházba használata miatt. A helyzetet súlyosbítja, hogy a szer egyelőre legális.

Az elmúlt hónapokban a toxikológusok egyre több olyan esetet regisztrálnak, amelyek a K2 miatt történnek. Jellemzően a fiatalok túlpörgött szívveréssel, szorongással és hallucinációkkal kerülnek be a kórházba. A súlyos mellékhatások ellenére azonban a szer használata szinte minden államban legális, bár egyre több helyen sürgetik a betiltását.

A 2010-es év eleje óta csak az Egyesült Államokban 2000 olyan esetet rögzítettek a sürgősségi osztályokon, amelyekért a K2 volt a felelős. Ez az adat hihetetlenül magas a 2009-es évhez képest, ekkor ugyanis csupán egy tucat hasonló eset történt – írja a HealthDay.

A cikk a reklám után folytatódik

A szert legtöbbször illatosítóként árulják csomagokban – már olyan helyeken is hozzá lehet jutni, mint a benzinkutak és a kisboltok, sőt internetről is meg lehet rendelni. Egy adag körülbelül 30–40 dollárba kerül, ebben három grammnyi K2 található.

A szintetikus drogot rengeteg néven árulják, többek között Spice, Spice Gold, Spice Diamond, Yucatan Fire, Solar Flare, K2 Summit, Genie, PEP Spice és Fire'n'Ice néven lehet megvásárolni.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: K2  Spice  marihuána  szintetikus drog 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!