Ma Berta és Bettina napja van. Holnap Ibolya napja lesz.
A+ A A-

Szamárköhögésjárvány dúl Kaliforniában

Szamárköhögésjárvány dúl KaliforniábanEgyre több kaliforniai kér védőoltást szamárköhögés ellen, miután a betegség már több csecsemő halálát okozta. A fertőzöttek száma 55 éves rekord magasságba szökött, és kilenc csecsemő, közülük nyolc spanyolajkú, életét vesztette a betegség következtében.

"A legvédtelenebb gyermekeken kívül az őket gondozókat és a gyermekekkel érintkezésben lévőket is be kell oltani” – jelentette be a Walgreens patikalánc, amely 150 gyógyszertárában árulja az oltóanyagot.

Szeptember közepéig valamivel több mint 4 ezer valószínű illetve gyanús esetről számoltak be, ami a legmagasabb esetszámnak minősül 1955 óta, mikor a szamárköhögés (latin szóval pertussis) egész évben 4949 fertőzést okozott. A szamárköhögés rendkívül fertőző, a tüdőt támadó bakteriális fertőzés, amely felnőttekben viszonylag enyhe lefolyású, a gyermekek körében azonban magas halálozási aránnyal jár.

A cikk a reklám után folytatódik

Az ausztrál külügyminisztérium csütörtökön felhívta az Egyesült Államokba utazók figyelmét, hogy figyeljenek oda a járványra, amely néhány más amerikai államban is felbukkant.

Copyright AFP [2010] / Translation Medipress

Kapcsolódó kifejezések: szamárköhögés  védőoltás 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!