Ma Áron napja van. Holnap Buda és Richárd napja lesz.
A+ A A-

Mi pusztítja az Ukrajnaiakat?

Mi pusztítja az Ukrajnaiakat?Nem kétoldali tüdőgyulladás, hanem heveny légzési distress szindróma (acute respiratory distress syndrome — ARDS) okozta az ukrajnai Csernyivci megyében elhunyt mind a 22 beteg halálát.

Nem a tüdőgyulladás, hanem az ARSD pusztítja az ukrajnaiakat?

Előbb szív és légzőszervi elégtelenség lép fel, majd kardiogén sokk jelentkezik, ami szívleálláshoz és halálhoz vezet — közölte Viktor Bacsinszkij professzor, a megyei igazságügyi orvosszakértői hivatal vezetője.

A szakember szerint a kétoldali tüdőgyulladás során morfológiai elváltozások figyelhetők meg, az elhunytaknál viszont nem tapasztalták ezeket. „A halálos vírusok — a parainfluenza és az A/H1N1 vegyes típusai — nagyon agresszívak, a légcsövet nem is bántják, egyenesen a tüdőt veszik célba erős ödémát és általános vérzést okozva. Nagyon toxikus vírustörzsről van szó, ami ellen hatástalan az Egészségügyi Minisztérium által kidolgozott kezelési taktika, s nem segítettek a lélegeztető gépek sem” — húzta alá. Véleménye szerint ezzel magyarázható a 100 százalékos halálozási arány.

Viktor Bacsinszkij szerint sürgősen felül kell vizsgálni a gyógykezelések menetrendjét. Elmondása szerint a vírus annyira agresszív, hogy nem csak a légzőszerveken át, de még a szembe jutva is fertőz, ezért javasolt, hogy a szájmaszk mellett szemüveggel is védekezzenek ellene az emberek. A professzor emellett a karantén előírásainak szigorú betartását is szorgalmazza.

Forrás: Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség

 

Kapcsolódó kifejezések: h1n1  járvány  tüdőgyulladás  ukrajna 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!