Ma Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.
A+ A A-

Megtiltották a méhnyakrák elleni oltást

Megtiltották a méhnyakrák elleni oltástEgy brit katolikus iskola vezetése nem engedélyezte tanulóinak, hogy az iskolában részt vegyenek a méhnyakrák elleni oltási programban.

A Manchesterben található St. Monica's Középiskola vezetői nem engedélyezik tanulóiknak egy méhnyakrák elleni szer beadását az iskola területén. Monsignor John Allen, az intézmény egyik vezetője szerint az iskola nem a megfelelő hely az oltások beadására.

Monsignor Allen szerint a mostani lépésük egyáltalán nem jelenti azt, hogy morális aggályaik lennének az oltással kapcsolatban, csupán nem szeretnék, ha a vakcinát az iskola területén kapnák meg a diákok.

A korábbi oltási programok során több fiatal lány is hiányzott az iskolából a vakcina mellékhatásai (hányinger, szédülés, ízületi fájdalom, láz) miatt. Az iskolai vezetők szeretnék, ha a szülők elkísérnék gyermekeiket az oltások beadására, hogy probléma esetén segíteni tudjanak nekik.

Az orvosok szerint a Humán Papilloma Vírus (HPV) elleni oltás életek százait mentheti meg, hiszen a vakcina immunitást biztosít a szexuális úton terjedő HPV ellen, amely a méhnyakrákos esetek kialakulásának 70 százalékáért felelős.

Az oltást fél év alatt három részletben adják be az azt igénylőknek.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: HPV  méhnyakrák 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!