Ma Angéla és Petronella napja van. Holnap Tünde napja lesz.
A+ A A-

Közel tízezren betegedtek meg kanyaróban Romániában

20170923 oltas kanyaroRománia egész területén felütötte a fejét, de a Bánságban hangsúlyosabban jelen van a betegség - írja a foter.ro portál.

Péntekig összesen 9289 kanyarós megbetegedést jegyeztek Romániában, 56 esettel többet, mint az elmúlt héten - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP).

A járvány miatt bekövetkezett halálesetek száma 34. Az utolsó elhalálozást két héttel ezelőtt regisztrálták, amikor egy öt hónapos, Neamţ megyei csecsemő halálát okozta a kór. A halálesetek megyénkénti megoszlása: kilenc eset Temes, hat Arad, hét Dolj, három Krassó-Szörény megyében, egy-egy eset Bihar, Kolozs, Călăraşi, Szatmár, Vaslui, Galac, Maros, Neamţ megyében és egy eset Bukarestben.

Az ország 41 megyéjéből jeleztek kanyaróvírussal történt fertőződést, a legtöbb megbetegedést Temes megyéből (1228), valamint Krassó-Szörény (1111) és Arad megyéből (1014) jelentették.

A kormány augusztusban elfogadta a lakosság beoltásáról és az oltások finanszírozásáról szóló törvénytervezetet. A jogszabály 2018. január 1-jétől léphet érvénybe. A törvénytervezet parlamenti elfogadásra vár.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: Románia  kanyaró  kanyaró járvány 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!