Ma Ákos és Bátor napja van. Holnap Elemér napja lesz.
A+ A A-

Az USA-ban megszületett az első csecsemő, aki a zika vírus miatt kóros kisfejűségben szenved

zika virus baba usaAz Egyesült Államokban megszületett az első csecsemő, aki a zika vírus miatt kóros kisfejűségben szenved.

New Jersey államban egy hondurasi asszony zika vírussal fertőzött kisbabának adott életet helyi idő szerint kedden este,

A hírt a keleti parti New Jersey állam egyik kisvárosának szülésze jelentette be szerdán. Császármetszéssel hozták világra a kislányt. 31 éves édesanyjáról már az Egyesült Államokba érkezése előtt, Hondurasban megállapították, hogy zika vírussal fertőzött, s éppen gyógykezelés végett érkezett New Jerseybe, ahol rokonai élnek.

A szülést vezető orvos, Dr. Abdulla Al-Kahn szerint az édesanya jól van, ám a kisbaba életkilátásai nem jók.

Az Egyesült Államokban jelenleg több mint ötszáz zika vírusos beteget tartanak számon, valamennyien Dél-Amerikában, Közép-Amerikában, a karibi térségben fertőződtek meg, vagy pedig úgy, hogy szexuális kapcsolatba kerültek már vírushordozó betegekkel.

Amerikában még nem szaporodtak el el a vírust terjesztő szúnyogok, de egészségügyi szakemberek szerint a nyári meleg közeledtével egyes vidékeken - elsősorban a déli szövetségi államokban - számolni kell kisebb járványgócok kialakulásával.

MTI

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: kóros kisfejűség  zika vírus 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!