Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Vendel és Irén napja van. Holnap Orsolya napja lesz.
A+ A A-

Lefilmezte egy nő, ahogy stroke-ot kap az autóban

STACEY YEPES STROKEElőző nap az orvosok hazaküldték a kezdeti tünetekkel bejelentkező nőt azzal, hogy csak stresszes. Másnap aztán a kocsijában ülve valóban stroke-ot kapott.

Telefonjával rögzítette Stacey Yerpes, ahogy stroke-ot kap - írta a Huffington Post. A 49 éves kanadai asszony előző nap is tapasztalta már a stroke-ot megelőző furcsa tüneteket: az elkent beszédet, a bizsergést és az érzéskiesést. Orvoshoz is fordult, de a kórházból hazaküldték, mondván, hogy csak stresszes.

Másnap a nő autózás közben újra észlelte a tüneteket, csak erősebben. Lehúzódott az út szélére és mobiltelefonjával felvette, amint stroke-ot kap. Miközben felvette magát, pontosan le is írta az érzéseit, hogy a diagnosztizáló orvosokat tájékoztassa. "Féltem. Folyton az járt a fejemben: istenem, stroke-ot kaptam" - idézte föl Yerpes.

A nő isémiás stroke-ot kapott, ami a leggyakoribb stroketípus. Akkor jelentkezik, amikor egy vérrög elzár egy eret az agyban. A vérrög jellemzően ott akad el, ahol az artériák összeszűkülnek az egészségtelen életmód vagy az idős kor miatt kialakuló lerakódások miatt.

HVG.hu

Kapcsolódó kifejezések: isémiás stroke  stroke 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!