Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Árpád és Árpádina napja van. Holnap Gabriella napja lesz.
A+ A A-

Mennyit eszik egy balett-táncosnő?

Mariafrancesca GarritanoA milánói Scala operaház elbocsátotta Maria Francesca Garritano balett-táncost, aki egy könyvben anorexiával vádolta kolléganőit.

A Scala balettkarának minden ötödik táncosnője táplálkozási problémákkal küzd, tíz balett-táncosnőből hétnek elmarad a menstruációja a vasfegyelmű diéta miatt – írta La verita, vi prego, sulla danza (Az igazat, kérlek, a táncról), 2010-ben írt könyvében Mariafrancesca Garritano.

A Scala balettiskolájának egykori növendéke, az operaház balettkarának tagja, majd szólistája a brit sajtónak adott interjúban is megerősítette az anorexia vádakat. Garritano szerint a Scala balett-tanárai a balerinákat gyerekkoruktól kezdve terror alatt tartják a plusz kilók ellen.

A Scala most lépett. Az operaház a sajtónak eljuttatott közleményben hangsúlyozta, hogy Garritano kijelentései rossz fényt vetettek a színházra és balettiskolájára véget vetve a munkaadó és a balett-táncosnő közötti bizalomnak. Garritanónak az is ellentmond, hogy az utóbbi időszakban az operaház kilenc balett-táncosnője is gyermeket vár – hangsúlyozta a Scala.

A cikk a reklám után folytatódik

Az anorexia valós problémának számít a balett világában

A 33 éves Garritano úgy reagált, hogy az anorexia valós problémának számít a balett világában, és „itt lenne az ideje tudomásul venni”.

A kollégák sem bizonyítottak szolidaritást. Carla Fracci, a Scala volt balettművésze úgy nyilatkozott, hogy egy anorexiás balett-táncos nem bírna ki napi többórás erőfeszítést. Eleonora Abbagnato, a párizsi operaház olasz primabalerinája azt mondta, még tésztát is eszik. Lehet, hogy Garritanónak voltak problémái saját testsúlyával – jegyezte meg Abbagnato.

A Scala balettkara nyolcvan főből – közülük negyvenöt nőből – áll.


MTI

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: Mariafrancesca Garritano  anorexia  balett  milánói Scala 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!