Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Lukács napja van. Holnap Nándor napja lesz.
A+ A A-

Már országos az influenza járvány

Már országos az influenzajárványJanuár végéig kilencen haltak meg influenzás megbetegedések következtében – jelentette be szerdán az Országos Epidemiológiai Központ (OEK); a hatóságok országos kiterjedésű járványra figyelmeztetnek – és védőoltást ajánlanak mindenkinek.

Mint az OEK beszámolt róla, hat elhunyt esetében az influenza A(H1N1) 2009 vírusát, háromnál pedig pedig az influenza B-típusának jelenlétét igazolták; az áldozatok egyike egy öt évnél fiatalabb gyermek volt – öten a 35–59 közötti korosztályba tartoztak, és hárman voltak 60 évnél idősebbek.

Mindnyájan más, adott esetben krónikus betegségekkel is küzdöttek, így az influenza szempontjából fokozottan veszélyeztetett csoportba tartoztak – állapította meg az Országos Epidemiológiai Központ. A tájékoztatás szerint jelenleg 47-en igényelnek intenzív kórházi ellátást a betegség miatt és megkétszereződött a lélegeztetőgépre kapcsolt betegek száma is.

A cikk a reklám után folytatódik

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat egyúttal országos influenzajárványra figyelmeztetett: méréseik szerint a betegség már minden megyében megjelent, s január utolsó hetében már 42 ezren fordultak orvoshoz az influenza valamelyik tünetével. Az ÁNTSZ megelőzésként védőoltást javasol, amit – ajánlatuk szerint – a háromévesnél fiatalabb (6–36 hónapos) csecsemők és kisgyermekek számára is érdemes beadni.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kapcsolódó kifejezések: H1N1  influenza  influenza járvány  új influenza 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!