Ma Magdolna napja van. Holnap Janka és Zsanett napja lesz.
A+ A A-

H1N1: a Fluval P, nem csak a rizikócsoportba tartozóknak ingyenes

H1N1: a Fluval P, nem csak a rizikócsoportba tartozóknak ingyenes1,2 millió Fluval P vakcina áll a lakosság rendelkezésére az idei szezonban. A védőoltás egykomponensű, az influenza H1N1 vírusa ellen nyújt védelmet. Az ÁNTSZ pénteken közleményében tudatta, hogy nem csupán a rizikócsoportba tartozóknak, hanem a készlet erejéig mindenki számára ingyenesen elérhető az oltás.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyi Államtitkársága megvizsgálta annak lehetőségét, hogy a Fluval P oltóanyag ingyenes felhasználása ne kötődjön rizikócsoportokhoz. Az államtitkárság az Országos Tisztifőorvosi Hivatallal történt konzultáció során úgy döntött, hogy felszabadítja az oltóanyag felhasználását, azaz nemcsak a rizikócsoportokba tartozó állampolgárok számára teszik ingyenessé az oltóanyagot.

Az OTH a döntésről tájékoztatta az ÁNTSZ regionális intézeteit, egyben kérte, hogy az egészségügy szolgáltatók a térítésmentes, monovalens pandémiás oltóanyagot (Fluval P) tegyék elérhetővé bárki számára ingyenesen az oltóanyag beadására vonatkozó szabályok betartása mellett (tájékoztatás, dokumentáció, elszámolás).

A cikk a reklám után folytatódik

Az oltóorvosok adminisztrációs terheinek csökkentése érdekében a Fluval P oltóanyag elszámolása eltér a Fluval AB oltóanyagétól, vagyis csupán az átvett oltóanyag mennyiségére és az egészségügyi szolgáltató által beoltott személyek számára terjed ki.

Az országos tiszti főorvos a folyamatos Fluval P oltóanyag ellátás érdekében arra kérte a regionális intézetek vezetőit, hogy lehetőség szerint régiós vagy megyei szinten képezzenek depót, ahonnan biztonságosan és gyorsan elláthatják az egészségügyi szolgáltatókat.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kapcsolódó kifejezések: Fluval P  H1N1 vírus  új influenza 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!