Ma Vilmos és Bíborka napja van. Holnap Herman napja lesz.
A+ A A-

H1N1: Világra segítették a beteg győri kismama magzatát

H1N1: Világra segítették a beteg győri kismama magzatátMivel csütörtök délutánra romlott a H1N1 szövődményével kezelt kismama állapota, ezért a győri kórház orvosai császármetszéssel világra segítették magzatát. Túlélési esélyei rosszak, életveszélyben van.

Világra segítették a beteg kismama magzatát

Császármetszéssel világra kellett segíteni azt a 26 hetes magzatot, akinek édesanyja a H1N1 szövődményei miatt fekszik a győri Petz-kórházban. A kisbaba mindössze 1000 gramm körüli súlyú, túlélési esélyei rosszak, jelenleg is életveszélyben van.

Mint azt a Kisalföld írta, a fiatal nő két hete, november utolsó napjaiban került az intenzív osztályra súlyos tüdőgyulladással.

A cikk a reklám után folytatódik

 

A kismama állapota stagnált, de életveszélyes

A kismamát azóta is altatták és mesterségesen lélegeztetik, az első napokban tapasztalt kisebb javulás után az állapota stagnált, de életveszélyes volt. Az elmúlt 24 órában azonban sajnos romlott a helyzet - mondta el prof. Oláh Attila orvos igazgató a lapnak, ezért a konzílium után úgy döntöttek, azonnal műteni kell a beteget.

˝Ez volt az egyetlen esélye a kismamának és a babának is; a fiatal beteg és a magzat oxigénellátását nem tudtuk már fenntartani.˝

[OrientPress Hírügynökség]

Kapcsolódó kifejezések: H1N1 vírus  tüdőgyulladás  új influenza 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!