Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Vendel és Irén napja van. Holnap Orsolya napja lesz.
A+ A A-

Megtagadták a H1N1 elleni oltás beadását egy nőtől

Megtagadták a H1N1 elleni oltás beadását egy nőtőlNem oltottak be egy nőt az egyik budapesti egyetemi klinikán. Léna a Klubrádió Kontra című műsor fórumán írta le történetét, amit ma el is mesélt a műsorban.

Elmondta, hogy bár német állampolgár és még csak fél éve él Magyarországon, szerette volna beadatni magának az új influenza elleni oltást. Egy fővárosi egészségügyi intézményben azonban azt tanácsolta neki az orvos, hogy menjen Németországba és kérje ott. Hallgatónk úgy nyilatkozott, hogy nem azért utasították el, mert német állampolgár, hanem azért küldte haza az orvos, mert szerinte ott jobb a vakcina.

Léna azonban újra jelentkezett az orvosnál, hogy kérje a vakcinát, de akkor már csak az asszisztenssel tudott beszélni, aki nem adott neki időpontot, majd azt mondta neki, hogy náluk nem fogja megkapni az oltást. Végül egy oltóközpontban kapta meg hallgatónk az új influenza elleni vakcinát.

Az egészségbiztosítási felügyelet volt igazgatója, azt mondja, teljesen félreértelmezi a szerepét az az orvos, aki nem adja be a beteg által kért oltást, vagy lebeszéli a pácienst az új influenza elleni vakcináról. Kovácsy Zsombor felhívta a figyelmet, a betegek lebeszélése az oltásról etikai kérdéseket vet fel, de ha valaki megtagadja a vakcina beadását, annak már büntetőjogi következményei is lehetnek.

 

Kapcsolódó kifejezések: H1N1 vírus  védőoltás  új influenza 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!