Ma Janka és Zsanett napja van. Holnap Angéla és Petronella napja lesz.
A+ A A-

H1N1: két csecsemő lélegeztetőgépen

H1N1: két csecsemő lélegeztetőgépenÖt gyermeket, köztük két csecsemőt kezelnek a szegedi gyermekklinikán H1N1-fertőzés miatt. A két kicsi lélegeztetőgépen van, meghaltak volna, ha nem teszik őket gépre.

Két egészen fiatal csecsemőt kezelnek H1N1-fertőzéssel

Lélegeztetőgépen vannak. Enélkül meghaltak volna. 3 idősebb fertőzött gyermeket is elláttunk – tájékoztatta a Délmagyarországot Túri Sándor professzor, a gyermekklinika vezetője, a gyermekgyógyászati szakmai kollégium elnöke.

Egy ilyen járvány idején nem szabad kockáztatniuk a szülőknek. Egyéves kor alatt nem oltunk, mert a kicsik szervezete még nem képes elég ellenanyagot termelni. Az ennél idősebb gyermekeknek viszont meg kell kapniuk a védőoltást – hangsúlyozza a professzor, aki már magát és gyermekeit is beoltatta, „minden további probléma nélkül'.

A cikk a reklám után folytatódik

 

A gyermekklinika orvosait és nővéreit is immunizálják – nagy részük már megkapta az oltást

Az eddigi tapasztalatok szerint a kismamák, az egy év alattiak, illetve a 10–24 éves gyermekek, fiatal felnőttek a legveszélyeztetettebbek. Miért? – Az említett korosztály az, amelyik biztosan valamilyen közösség tagja, például óvodába, iskolába jár. Ha ide valaki behozza a vírust, az cseppfertőzéssel már könnyen terjed tovább – indokol Túri Sándor.

A szülőknek mindenképpen figyelniük kell a tüneteket: ha magas láz, nehézlégzés, köhögés, rossz közérzet, hasmenés, hányás jelentkezik, orvoshoz kell fordulni.

[OrientPress Hírügynökség]

Kapcsolódó kifejezések: H1N1 vírus  járvány  új influenza 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!