Ma Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.
A+ A A-

Siettetné a kormányzat az oltást

Siettetné a kormányzat az oltástBár Magyarországon a kívánt mennyiségben rendelkezésre áll a H1N1 elleni vakcina, azonban csak nagyon akadozva jut el az emberekhez. A közrádió beszámolója szerint a szakemberek jövé hétre ígérnek hathatós lépéseket.

A kormányfő kijelentette: Magyarország sokkal jobban áll, mint a legtöbb európai állam, de tovább szeretnék javítani az oltások rendszerét. Éppen ezért felkérte az egészségügyi minisztert, hogy tegye még egyszerűbbé a hozzáférést az oltásokhoz.

Szollár Domokostól az MR1 megtudta, kedden várható döntés arról, hogy miként lehet még több embert gyorsan beoltani. A kormányszóvivő kifejtette: az oltópontrendszert jó megoldásnak tartják.

Hazánkban egyre több iskolát és óvodát kell bezárni az influenza terjedése miatt: a Komárom megyei Szomoron az óvodában a gyerekek kilencven százaléka lett beteg, így kényszerszünetet rendeltek el. Itt az ÁNTSZ három gyerektől vett mintát, a gyorstesztek mindegyik esetben kimutatták a H1N1-vírust.

Székesfehérváron egy iskola zárt be az influenza terjedése miatt: hétfőtől a Hétvezér Általános Iskola egy hétig tart kényszerszünetet.

[OrientOPress Hírügynökség]

 

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!