Ma Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.
A+ A A-

H1N1: Két óvoda is bezárt...

H1N1: Két óvoda is bezárt...Egyre nő hazánkban az új influenzások száma, legutóbb egy óvodát kellett bezárni a Zala megyei Bak községben. Ez már az ötödik intézmény Magyarországon, ahol rendkívüli szünetet rendeltek el a H1N1 vírus gyors terjedése miatt.

Bezártak két óvodát a H1N1 miatt

Be kellett zárni egy Zala megyei óvodát, mivel a gyerekek hetven százaléka megbetegedett – tudatta a közrádió. Az elmúlt napokban másik négy intézményben is kényszerszünetet rendeltek el: tegnap a heves megyei verpeléti Arany János, kedden a Baranya megyei szederkényi, szerdán a Komárom megyei lábatlani általános iskolákban, és a Fejér megyei Perczel Mór szakképző iskolában döntöttek a tanítás szüneteltetése mellett.

Az egészségügyi miniszter tegnap azt mondta, hogy a lakosság 6 százaléka már megkapta az új influenza elleni oltást. A gyógyszerészeti intézet operatív elnöke korábban ennél is több, egymillió ember beoltásáról beszélt.

 

Hétfőtől egy balatonfüredi óvoda is kiürülhet

Időközben egy újabb óvoda bezárásáról döntött az ÁNTSZ: a balatonfüredi intézményben több megbetegedés is előfordult, s az egyik fertőzöttnél a H1N1 jelenlétét mutatták ki - az óvoda így hétfőn valószínűleg nem nyit ki.

[Forrás: OrientPress Hírügynökség]

Kapcsolódó kifejezések: h1n1  sertésinfluenza  új influenza 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!