Ma Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.
A+ A A-

Beperlik a jászberényi kórházat?

Beperlik a jászberényi kórházat?Az édesanya pert fontolgat a jászberényi Szent Erzsébet Kórház ellen, ahonnan átküldték a szolnoki Hetényi Géza Kórházba azt a 15 éves szentlőrinckátai fiút, aki ott meghalt. A fiú szervezetében azonban még halála előtt kimutatták a H1N1 influenza vírust.

Az elmúlt héten, csütörtökön a reggeli órákban magas lázzal és fulladásos tünetekkel vitték a jászberényi Szent Erzsébet Kórházba azt az egyébként asztmás, 15 éves szentlőrinckátai fiút, akinél a röntgenvizsgálat kétoldali tüdőgyulladást állapított meg. Éppen ezért, súlyos állapotára való tekintettel küldték tovább a szolnoki Hetényi Géza Kórházba, ahol a hét elején elhunyt - derült ki a TuttiHír közleményéből.

Mint azt a sajtóorgánum kiderítette, a 15 éves fiú asztmás volt, s évek óta kezelték a Szent Erzsébet Kórház Gyermekosztályán. Az elmúlt héten hétfőn is járt vizsgálaton a kórházban, s akkor onnan még hazaküldték. Csütörtökre nagyon rosszra fordult állapota, s ekkor ismét a Szent Erzsébet Kórházban vizsgálták meg, s küldték tovább Szolnokra.

Az anya pert fontolgat... miért csak Szolnokon derült ki a H1N1 fertőzés?

A hírek szerint az édesanya most pert fontolgat a jászberényi kórház ellen, mert nem érti, hogy miért nem vették fel az osztályra már a hétfői napon fiát, s miért csak Szolnokon derült ki, hogy H1N1 vírussal fertőzött. Az anya nem érti, hogy miért nem történt meg ez a vizsgálat már Jászberényben.

Dr. Szabó Tamás, a jászberényi Szent Erzsébet Kórház Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgató az üggyel kapcsolatosan a TuttiHír megkeresésére elmondta, hogy az eset kapcsán belső vizsgálat kezdődött az intézményben, melynek eredménye erre a hétre várható, s erről természetesen tájékoztatja majd a média képviselőt. Az ügyvezetőtől azt még megtudta a médium, hogy a kórházat hivatalosan egyelőre sem a család, sem a család jogi képviselője ebben az ügyben nem kereste meg. Csak azon információkat ismerik, melyek két bulvárlapban is megjelentek, illetve az egyik kereskedelmi televízió adó reggeli műsorában elhangoztak az esettel kapcsolatban.

[OrientPress Hírügynökség]

Kapcsolódó kifejezések: h1n1  sertésinfluenza  új influenza 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!