Ma Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.
A+ A A-

Az MTA Immunológiai Bizottsága is ajánlja a vakcina beadatását

Az MTA Immunológiai Bizottsága is ajánlja a vakcina beadatásátA Magyar Tudományos Akadémia Immunológiai Bizottsága az influenzavírus vakcinával és a jelenlegi járványügyi helyzettel összefüggésben közzétett tájékoztatójában röviden összefoglalja az újinfluenza elleni védőoltással kapcsolatos álláspontját.

  1. Az új, A/H1N1 típusú influenza ellen a lakosság döntő többsége védtelen.
  2. A jelenleg Magyarországon forgalomban lévő, elölt vírust tartalmazó, új influenza elleni vakcina hatékony védelmet alakít ki szervezetünkben és jelentősen csökkenti az influenzás megbetegedés kockázatát, ezáltal a lehetséges szövődmények számát is.
  3. Az oltás kapcsán esetenként fellépő enyhe mellékhatásokat túlnyomó részben a vakcinában jelenlévő segédanyagok okozzák, amelyek szükségesek a hatékony immunválasz kialakításához, és ezért nélkülözhetetlenek. Hangsúlyozzuk, hogy ezek a mellékhatások enyhék, nem súlyosabbak azoknál, amelyeket az évtizedek óta alkalmazott ‐ hasonló technológiával készült ‐ szezonális influenza elleni oltások során alakulnak ki.
  4. A vitaminok önmagukban hatástalanok az influenzafertőzés ellen, azonban az egészséges életmód és helyes táplálkozás alapvető fontosságú a megfelelő ellenálló képesség kialakításában.
  5. A súlyosbodó járványhelyzet miatt javasoljuk, hogy orvosukkal egyeztetve minél többen és minél hamarabb oltassák be magukat, tekintettel arra, hogy a védettség kialakulásához körülbelül két hét kell.
  6. Az oltással nem csak saját magát, de a környezetében élőket is védi.

[OrientPress Hírügynökség]

 

Kapcsolódó kifejezések: h1n1  sertésinfluenza  új influenza 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!