Ma Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
A+ A A-

ÉletMentő – Mobilalkalmazás az életért

eletmento mentok appAz ingyenesen letölthető és használható ÉletMentő applikációval könnyen elérhető a mentőszolgálat olyan helyezetekben, amikor leginkább szükségünk van rá.

Gyors kommunikáció, rövidebb mentési idő

Az alkalmazás elsődleges célja – azon túl, hogy a felhasználót minél több hasznos információval lássa el –, hogy meggyorsítsa a mentőkkel való kommunikációt és lerövidítse a mentés idejét, hiszen életveszély esetén kritikus tényező az idő: nem mindegy, hogy mennyire pontosan tudjuk megadni a helyzetünket a mentőknek. Az ÉletMentő mobilalkalmazás ebben is segítséget nyújt mind a felhasználóknak, mind a mentőknek – vészjelző üzenet küldése esetén a mentők automatikusan megismerik pontos helyzetünket, és már úton is a segítség.

Az alkalmazás letöltését követően első lépésként telefonszámunk regisztrálására van szükség, ezt követően lényegében el is érhető az összes funkció.

Az alkalmazás felületén megadhatjuk személyes adatainkat, például TAJ-számunkat, állandó lakcímünket, de még az általunk beszélt nyelvet is, ami mind segíti a mentők munkáját. Ugyanígy megadhatjuk legközelebbi hozzátartozónk telefonszámát is, de olyan hasznos információkat is megoszthatunk a mentőkkel, amik segítik munkájukat: többek között jelezhetjük cukorbetegségünket, vagy szívbetegségünket is.

DiabFórum magazin

Az alkalmazás optimális használatához engedélyeznünk szükséges helyadataink használatát, így nem csak a mentőknek tudunk információval szolgálni baj esetén, de helyzetünk alapján megtudhatjuk azt is, hogy hol található legközelebb mindenki számára elérhető defibrillátor, kórház vagy gyógyintézet, illetve gyógyszertár. Az applikáció ezen felül hasznos tudnivalókkal is szolgál olyan esetekre, amikor elsősegélyben szükséges részesítenünk valakit.

Az alkalmazás az alábbi linkeken tölthető le:

Android (Google Play)

iOS (App Store)

 

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!