Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Ma Adél napja van. Holnap Martina és Gerda napja lesz.
A+ A A-

Megbuktatták Éger Istvánt, a Magyar Orvosi Kamara elnökét

eger istvan volt mok elnokA Magyar Orvosi Kamara küldöttgyűlése 202-120 arányban megbuktatta az eddigi elnököt, Éger Istvánt, és Kincses Gyulát választotta a szervezet új elnökének – írta meg a Facebookon Kunetz Zsombor, a Röntgen blog szerzője.

Mint azt a Mérce megírta, Kincses Gyula az 1001 orvos a hálapénz ellen csoportból induló Újratervezés csoport jelöltjeként váltotta le a 16 éve a szervezetet vezető Égert. Kincses fül-orr-gégész szakorvos, 2007. októbertől 2008. májusig az Egészségügyi Minisztérium államtitkára volt, korábban pedig vezette az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézetet is. 2017-ben az ellenzéki pártok az ő vezetésével fogadtak el egy Egészségügyi Minimum nevű programot.

Kincses a 24-nek az Újratervezésről azt mondta: „Az Újratervezés csoport azért jött létre, hogy az orvoskamara eszközrendszerén belül segítse egy jól szabályozott, korszerűbb, betegbiztonságot garantáló egészségügy fejlődését, és a Magyar Orvosi Kamara (MOK) érdemi szereplő legyen az egészségpolitikában. Partneri és nem ellenzői szerepben kell fellépni a kormányzat felé, ha változást akarunk. Alakítói és nem elszenvedői akarunk lenni az egészségügy jövőjének. A »jó ez így, csak több pénz kellene« taktika nem működik.

A cikk folytatódik a 444.hu oldalon

 

 

Kapcsolódó kifejezések: Kincses Gyula  MOK  Magyar Orvosi Kamara  Éger István 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!