Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Ma Adél napja van. Holnap Martina és Gerda napja lesz.
A+ A A-

Egy hozzászólás miatt kirúgták az ápolónőt

siofok apolono korhazPolitikai okokat sejt a kirúgása hátterében az az ápolónő, akit állítása szerint azért távolítottak el a siófoki kórházból, mert a térség fideszes képviselőjére kellemetlen tartalmú bejegyzést tett közzé a Facebookon – írja az atv.hu.

A nőnek azonnali hatállyal mondott fel az ápolási igazgató, amiről az iratokat hétfőn kellett volna átvennie. Ez azonban nem történt meg, mert a kirúgás indokaként felrótt bejegyzést a kórház nem mellékelte a felmondó levélhez. Ugyaninnen egyébként az orvosigazgatót is menesztették.

Hét évet külföldön is dolgozott az a siófoki ápolónő, akinek a munkaviszonyát amiatt szüntették meg azonnali hatállyal, hogy a térség fideszes képviselőjének egyik bejegyzéséhez – a politikusra nézve kellemetlen tartalmú – véleményt fűzött.

Horváth Mónika 

"Szerintük ez a kórház rossz hírnevét kelti ez a poszt és ezért azonnali hatállyal kirúgnak. Többször elhangzott, hogy ebben a politikai helyzetben nem engedhetem meg magamnak, sem ápolónőként, sem korábbi újságíróként, hogy ilyen témában posztolok"

- fogalmazott az elbocsátott ápolónő. Horváth Mónika történetét egy hete szerettük volna bemutatni, de akkor egy férfi vezetésével három biztonsági őr támadt operatőrünkre a parkolóban.

Ennek a történetnek feljelentés lett a vége, és azóta kiderült, hogy a rángatás miatt komoly anyagi kár keletkezett a kamerában. És nemrég arra is fény derült, hogy nem csak az ápolónőt rúgták ki a kórházból.

Az orvosigazgató-alpolgármester nem kívánt nyilatkozni; a Facebookon egy rövid bejegyzésben írta le, hogy felmondtak neki. A városban egyre nagyobb a felháborodás.

Az ellenzékiek most egy kék szalagos akciót indítottak a kórházban történtek miatt. Kerestük a kórház vezetését is, visszahívást ígértek, ez adásunkig nem történt meg.

atv.hu

   

Kapcsolódó kifejezések: Siófok  siófoki kórház  ápolónő 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!