Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.
A+ A A-

A nemzet háziorvosa pályázat számokban

nemzet haziorvosa 2019Szeptember 14-ig - a pályázat első szakaszában - 314 ajánlás érkezett, ebből 281 felelt meg a pályázati kiírásnak. A zsűri ezekből választotta ki a nemes versengés 10 legjobb hazai és 10 határon túli háziorvosát. Rájuk lehetett szavazni a második szakaszban szeptember 22. és október 5. között. Október 5-én éjfélkor lezártuk a szavazást. 121.446 szavazatot összesítettünk, a tavalyi 46.407 vokshoz képest!

Díjátadó november 4-én!

Hihetetlen erőket sikerült mozgósítania a hazai két első helyezettnek, ők ketten kapták a szavazatok 60 százalékát, azaz 77842 voksot! A hazai mezőnyhöz hasonlóan a határon túli első és második helyezett is elhúzott, hiszen 31819 volt a határon túli szavazatok száma, ebből az első és a második helyezett 15.498, azaz a voksok 50 százalékát kapta!

Ha a szavazók országonkénti összetételét nézzük: a legtöbb szavazat Magyarországról (57.9) Szerbiából (21.2) és Ukrajnából érkezett: 8.3 százalék. Szavaztak Romániából, Németországból, Ausztriából, Szlovákiából, Nagy-Britanniából, Hollandiából, de Amerikából is. A világ annyira kitárult a TOP 20 előtt, hogy még Belgiumból, Franciaországból, Írországból, Spanyolországból, Görögországból, Montenegróból, Ausztráliából, Svájcból, Ciprusról, Líbiából, Máltáról, Norvégiából és Törökországból is voksoltak. A legtöbbet szavazó város Budapest (40%), Debrecen követi (7.8), aztán jön Belgrád (6.6) majd Dunaújváros 4.2 százalékkal, de ott van Nyíregyháza, Nagyszőllős, Szigetszentmiklós, Kijev és Ungvár is.

A látogatások száma október 5-re csúcsosodott ki, ekkor tapasztaltuk az igazi záró hajrát, több mint 5000-ren szavaztak az utolsó napon. A Google analízise alapján tudjuk, hogy az oldalmegtekintések száma (ami azt jelenti, hogy nemcsak szavaznak látogatóink, de nézegetik az ajánlásokat, meg a híreket) 142.234 volt. Az elemzésekből az is kiderül, hogy a szavazók 71 százaléka nő, 29 százaléka férfi. Ami az életkort illeti, a voksolók 54 százaléka 25 és 44 év közötti.
A Google azt is figyeli, mely portálok generálják a legtöbb szavazatot. Már jeleztük ezeket, most egy kicsit pontosítunk. „A nemzet háziorvosa” pályázatról a legtöbb hír a DUOL Dunaújvárosi Hírportálon jelent meg, ezt követi a HAON Hajdú-Bihar Megyei Hírportál, majd a Vajdaság.ma következik, aztán a Felvidék.ma, a Magyar Szó szintén a Vajdaságból, a Webbeteg, és a józsanet.hu Debrecen környékéről, természetesen a legnagyobb forgalmat bonyolító oldalak között ott van a saját portálunk és a Facebook oldalunk is.

Bár önök a portálon ABC rendben olvashatják a versenyben maradt háziorvosok neveit, szavazataikkal már döntöttek, az eredmény a november 4-i díjátadó gálán derül ki, ahová szeretettel várjuk Önöket is! A helyszín a Pesti Vigadó, az időpont 11 óra. A részleteket a portálon szereplő meghívóban is közzétesszük majd!

Határon túli nyertesek

Dr. Balogh Ilona (Nagydobrony – Kárpátalja)
Dr. Herbut Elvira (Topolya – Vajdaság)
Dr. Fehér Diana (Egyházgelle – Felvidék)
Dr. Gondos Attila (Óbecse – Vajdaság)
Dr. Jakab Lajos (Badaló – Kárpátalja)
Dr. Katona Béla (Kisdobrony – Kárpátalja)
Dr. Kovács Emőke és Süket Réka (Csíkszereda)
Dr. Pásztor Gyöngyvér (Nagyvárad – Románia)
Dr. Pohoriljak Vaszil (Tiszabökény – Kárpátalja)
Dr. Rajna Katalin (Királyhelmec – Felvidék)

Hazai nyertesek

Dr. Fekete Borbála (Baracs, Daruszentmiklós, Kisapostag)
Dr. Fördős Zsolt (Debrecen)
Dr. Csipán Zoltán György (Szigethalom)
Dr. Kiss Lajos (Hernádkércs)
Dr. Kóder Péter (Napkor)
Dr. Pintér Anna Kalászné (Zalakomár)
Dr. Sopov Krszto (Tata)
Dr. Szabó Gergely (Terény)
Dr. Tari Péter (Budapest)
Dr. Todenbier Ágnes (Budapest)

Gratulálunk a TOP listásoknak és szavazóiknak is!

 

Kapcsolódó kifejezések: háziorvosok  nemzet háziorvosa 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!