Ma Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.
A+ A A-

6 évet kell várni egy bokaprotézisre

bokaprotezis varolista hat evAz egészségügyi szakjogász szerint a magyar várólisták nemzetközileg megállják a helyüket.

Több, mint 2000 napot kell várnia egy férfinek, aki bokaprotézis műtétre vár. Ezt a műtétet az országban jelenleg csak a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikáján végzik, a klinika pedig azt írta az ATV Híradónak, hogy ők mindent megtesznek azért, hogy a várakozási idő csökkenjen. Az egészségügyi szakjogász pedig azt mondta, a bokaprotézis műtét, az egy nagyon ritka műtét, ahol sokan várakoznak egyszerre.

Az egészségügyi szakjogász szerint a várólisták nemzetközileg megállják a helyüket. A magyar egészségügy, meg a magyar gazdaság teljesítőképességének ez megfelel. A kérdés, hogy ez a betegeknek mennyire felel meg. A szakértő szerint átlagosan 100-200 napnál hosszabb várakozási idő nincsen.

Az ATV Híradója megkereste a Semmelweis Egyetemet azzal a kéréssel, hogy mi okozza a hosszú várakozási időt. Válaszukban az áll: Bokaprotézis beültetést Magyarországon csak a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikáján végeznek, ott pedig jelenleg több éves várakozási idővel lehet számolni, de ez a betegek állapotától függően változhat, ugyanakkor ők mindent elkövetnek, hogy ez a várakozási idő csökkenjen.

További részletek az ATV cikkjében

 

Kapcsolódó kifejezések: bokaprotézis  várólista 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!