Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Gyárfás napja van. Holnap Rafael napja lesz.
A+ A A-

Az összes altatóorvos felmondott az ajkai kórházban

ajkai korhazMiután az ajkai kórház intenzív osztályán felálltak az ápolók, az összes altatóorvos is beadta a felmondását.

Több forrásból is megerősített információnk szerint az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán dolgozó valamennyi orvos – összesen öt – felmondta munkaviszonyát az intézményben - írta meg elsőként a magyarnarancs.hu.

A 24.hu utánajárt, a lap úgy tudja, már jó ideje, hosszú hónapok óta küzdöttek a túlterhelt aneszteziológusok azért, hogy javuljanak a munkakörülményeik, ennek ellenére helyzetük csak romlott még az után is, hogy hatuk közül egy pár hónapja felmondott, és helyét nem töltötte be senkivel a kórház vezetése. Az ott maradt öt altatóorvos aztán egy-két hete dűlőre kívánta vinni a dolgot, információink szerint a terhelésük csökkentését, munkatársak felvételét és a díjazásuk emelését kérték a kórház főigazgatójától.

Aztán a héten elszakadt a cérna náluk, mert a kórházvezetőtől azt a választ kapták, hogy térjenek vissza az ügyre novemberben. Ezért értesülésünk szerint gyakorlatilag testületileg közölték a főigazgatóval, hogy távoznak.

A kap kereste a kórház főigazgatóját és az Állami Egészségügyi Ellátó Központot, hogy kommentálják az altatóorvosok távozásáról szóló információnkat, de cikkük megjelenéséig nem kaptak választ.

Mint írták, mivel az aneszteziológusok vállalkozókként dolgoznak az ajkai kórházban, nem a munkaviszonyban levőkre irányadó felmondási idő vonatkozik rájuk (hanem a 30 napos általános szabály), tudomásunk szerint azt vállalják, hogy szűk másfél hónapon át, október végéig még ellátják a teendőket az ajkai kórházban. Azután azonban a kórház vezetésének meg kell oldania a súlyos helyzetet, hiszen altatóorvos hiányában műtétet sem lehet végezni.

A helyzet pikantériáját az adja, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlnia a kórház vezetésének, ha rövid időn belül egy komplett egység pótlásáról, a műszakok betöltéséről kell gondoskodnia. Akár még többe is kerülhet a tűzoltás, mint amennyit a régóta ott dolgozók kértek volna.

 

© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!