Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Fülöp és Evelin napja van. Holnap Hella napja lesz.
A+ A A-

Elküldték a kardiológiai intézet osztályvezető főorvosát

gottsegen kardiologiaAz indok: külső, megbízási szerződéssel nem rendelkező intézményből hívott egy műtéthez segítséget.

Távoznia kellett a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Szívsebészeti Osztályának éléről dr. Székely Lászlónak – értesült a 24.hu. Az ország egyik legnagyobb szaktekintélyű orvosát  a lapnak nem sikerült elérnie, de más források megerősítették az információt, és elmondták távozásának körülményeit is. A szívsebészt, akinek nevéhez több különleges, újító operáció is fűződik, egy műtét miatt bocsátották el az intézetből.

Egy olyan fiatal nőt operált, akinek egy hibás, már cserére szoruló implantátum volt a mellében. Székely László és orvosi csapata szívbillentyűműtétet hajtott végre a páciensen, akinek sérült implantátumát az operáció közben el kellett távolítani. Az orvos úgy döntött, hogy a betegnek ne kelljen hónapokig asszimmetrikus mellkassal, egyoldali protézissel élnie, kiheverni a műtétet, elkerülve egy újabb, későbbi operációt, ezért plasztikai sebész segítségét kérte, aki meg is érkezett az operáció közben, és beültetett egy új mellimplantátumot – mesélte informátorunk.

Székely Lászlóval reggel közölték, hogy mivel külső, megbízási szerződéssel nem rendelkező intézményből hívott orvost, távoznia kell a kardiológiai intézetből.

 

© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!