Ma Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.
A+ A A-

Felmondta a túlmunkát 112 orvos a Honvédkórházban

honveg korhaz surgossegiSzeptembertől nehéz lesz megszervezni a műtéteket, káosz jöhet a főváros egyik sürgősségi centrumában.

Felmondták az önkéntes túlmunka szerződéseiket a Honvédkórház aneszteziológus és traumatológus szakorvosai – tudta meg a Népszava. Emiatt a jövő hónaptól nem lesz könnyű megszervezni a műtéteket a budapesti sürgősségi centrumban.

A lap úgy tudja: a Honvédkórház menedzsmentje júniusban megvonta az önkéntes túlmunkáért adható juttatást, az érintett orvosok a júliusi fizetési jegyzékükön szembesültek azzal, hogy több tízezer forinttal kevesebbet kaptak a szokásos összegnél. Volt olyan orvos is, akinél ez a differencia elérte a 100 ezer forintot.

Információik szerint az érintettek az elmúlt hetekben folyamatosan próbáltak egyeztetni a munkáltatóval, de nem sikerült megállapodniuk, így a túlmunkát érintő felmondásuk szeptember elsején életbe lép. Ettől a naptól kezdve az orvosok a korábbi heti 60 óra helyett, csak 48 óra munkát végeznek a Honvédkórházban.

A lap által megkérdezett szakértők szerint 112 orvos egységes fellépése bármely kórház ügyeletét, normál működését megroppantaná. Legjobb esetben csak a tervezett műtéteket kell felfüggeszteni, rosszabb esetben az ügyeleti ellátás is megakadhat. A Népszava információi szerint úgy tűnik: a kórház menedzsmentje az ügyeleti beosztással még csak megbirkózik, de szeptembertől az előre tervezett műtétekből a korábbinál biztosan kevesebb lesz. Azaz szinte valamennyi műtétes szakmában nőnek majd a várólisták - írta a lap.

 

Kapcsolódó kifejezések: Honvédkórház  aneszteziológus  túlmunka  várólista 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!