Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Vilmos napja van. Holnap János és Pál napja lesz.
A+ A A-

A magyarok majdnem fele úgy hal meg, hogy megmenthető lett volna...

eurostat halalozas statisztikaMinden évben több tízezren halnak meg úgy, hogy az elkerülhető lett volna.

A legidősebbeket kivéve a magyarok 41 százaléka úgy hal meg, hogy az orvostudomány és a technológia jelenlegi állása szerint megmenthették volna az életét – erre az eredményre jutott az Eurostat. Az unió statisztikai hivatala a 2015-ös halálozási adatokat nézte át, egész pontosan azokét, akik még a 75. születésnapjuk előtt meghaltak.

A magyar adat a hetedik legrosszabb az unióban – a legtöbb elkerülhető halál Romániában volt, de szinte az egész régiónk rosszul áll a listán. A legszerencsésebbek a franciák, a belgák és a dánok (Franciaország (23,6 százalék), Belgium (26 százalék) és Dánia (26,6 százalék) hozta. Meglepő, de az ötödik helyen Lengyelország áll, 29,9 százalékkal.)

Elkerülhető halálnak az számított a vizsgálatban, amely nem történt volna meg akkor, ha az ember megfelelő időben hozzájut a jó orvosi ellátáshoz.

Ahogy minden országban, nálunk is a férfiak az igazán veszélyeztetettek: 100 ezer magyar férfiból egyetlen év alatt több, mint 350-en halnak meg úgy, hogy ez elkerülhető lett volna – vagyis 4,9 millió férfi közül több, mint 17 ezren.

(Hvg.hu, 444.hu)

Kapcsolódó kifejezések: Eurostat  halálozási statisztika 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!