Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Béla napja van. Holnap György napja lesz.
A+ A A-

Meghalt másnap a beteg, akit hazaküldtek a Honvédkórház sürgősségi osztályáról

honveg korhaz surgossegiA háziorvosa vérmérgezés gyanújával utalta be a 79 éves beteget, de a kórházban azt állapították meg, hogy nincs. Másnap, amikor visszavitte oda a mentő, már nem tudták megmenteni az életét.

Vérmérgezés gyanújával küldte az orvos a sürgősségire

Vérmérgezés gyanújával küldött be a Honvédkórház sürgősségi osztályára egy beteget egy budapesti háziorvos, de az asszonyt hazaküldték. Amikor másodszor is visszakerült a kórházba, már nem tudtak segíteni rajta – hangzott el a csütörtöki RTL Híradóban.

Háziorvosa, Mateisz Erzsébet szerint nem eléggé körültekintően vizsgálták meg 79 éves betegét a Honvédkórház sürgősségi osztályán.

Az idős nőnek krónikus sebei voltak, amit a háziorvosa kezelt. Egyik reggel azonban zavartan ébredt a beteg, kihívták hozzá az ügyeletet, az orvos vérmérgezés gyanújával utalta kórházba, a Honvédkórházban azonban az ambulánslap szerint nem vizsgálták meg.

A háziorvosa elmondta: egy nem egészen félórás ellátás keretein belül megvizsgálták, megállapították, hogy nincs baja és hazaküldték. Másnap nem tudták felébreszteni az időt nőt, mentőt hívtak hozzá, visszavitték a sürgősségi osztályra, ahol már nem tudták megmenteni az életét. Akkor már beigazolódott a vérmérgezés gyanúja.

A háziorvos levelet írt a kórháznak, kérte, hogy vizsgálják ki, megfelelően ellátták-e a betegét. Egy egyszerű vérképből látni lehetett volna ugyanis, hogy baj van. A kórház azonban elutasította az orvos kérését, a beteg dokumentációjába nem tekinthetett bele, és az intézmény nem tartja indokoltnak a vizsgálatot.

A cikk a hvg.hu oldalán folytatódik »

 

Kapcsolódó kifejezések: Honvédkórház  sürgősségi osztály  vérmérgezés 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!