Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.
A+ A A-

Friss adatok: Ennyi orvos hiányzik hazánkban

stethoscope a 1744505848 érintett településen 293 darab aktív álláshirdetés... A legsúlyosabb helyzettel a zalaegerszegi kórháznak kell szembenéznie: 26 orvos hiányzik.

Óriási az orvoshiány

Már az érintett települések számából is látszik, hogy egyes helyeken mekkora a baj, hiszen amíg a 333 tanári álláshirdetés legutóbb 147 helyszín között oszlott el, az orvosoknál majdnem annyi meghirdetett állás jut harmadannyi településre. 48 érintett településen 293 darab aktív álláshirdetést talált a 24.hu az orvosok számára.

A keszthelyi és a szentesi kórházban például hat orvosra lenne szükség, a fehérgyarmati kórházban héttel, a győri kórházban kilenccel dolgoznak kevesebben, mint kellene - írta a lap az egészségügyi dolgozóknak szóló álláslehetőségeket mutató Közigállás alapján.

Néhány helyen még súlyosabb a helyzet: Mosonmagyaróváron tíz, a mohácsi és a kaposvári kórházban 13 orvost keresnek jelenleg is, Kistarcsán 17 orvos kellene még.

Találtunk két extrém példát is: Nyíregyházán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórházban 20(!) szakorvost keresnek, ezen kívül még egy fogorvost és egy rezidenst. A legsúlyosabb helyzettel pedig a zalaegerszegi kórháznak kell szembenéznie: a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban 26 orvos hiányzik - írták.

A Közigállás hirdetései ezen kívül azt is jelzik, az orvosokon kívül mennyi más problémával küzd még a betegellátás. A budapesti Uzsoki Utcai Kórházban például azon kívül, hogy tíz orvosra lenne még szükség, 46 ápolót is keresnek.

 

Kapcsolódó kifejezések: orvoselvándorlás  orvoshiány  ápolóhiány 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!