Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Huba napja van. Holnap István napja lesz.
A+ A A-

Várólista: minden 3. beteg szürke hályog műtétre vár

Kórházi várólistaJúniusban volt a leghosszabb a kórházi várólista. Minden harmadik beteg - és ez így volt az egész évben - szürkehályog-műtétre vár.

Kórházi várólista adatok

December 1-jén 27.666 beteg várt műtétre a hazai kórházakban, 445-tel kevesebb, mint egy hónappal korábban - írja a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) legfrissebb kórházi várólistájának adatai alapján a vg.hu.

Az idén a júniusi műtéti várólista volt a leghosszabb, 28.816 név szerepelt rajta. Minden harmadik beteg - és ez így volt az egész évben - szürkehályog-műtétre vár. December 1-jén a szemészetek várólistáján 11.810-en voltak. A legkevesebbet (két napot) a Budai Irgalmasrendi Kórházban kell várni szürkehályog-műtétre, a legtöbbet pedig, több mint 310 napot, a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban, az ottani listán több mint 250 beteg neve szerepel.

A várólistásokból 10,5 ezren csípő- (5643 fő) vagy térdprotézisműtétre (4856 fő) várnak. Egy jelentős kiterjesztett gerincműtétre átlagosan 470 napot kell várni, e listán most 93-an vannak. Szívkatéterezésre 1905 betegnek van szüksége, itt az átlagos várakozási idő másfél hónap.

 

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: cataracta  szürke hályog  várólista 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!