Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Béla napja van. Holnap György napja lesz.
A+ A A-

Egyévesek a debreceni négyes ikrek

20171124 1 evesek debreceni ikrek 2Boda Beáta és férje, Boda István négyesikrei – Flóra, Jázmin, Boglárka és István – egy éve, tavaly november 24-én születtek a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján.

A négyes ikrek természetes úton fogantak

A gyermekek a terhesség 34. hetében születtek, az édesanya már 11 hete feküdt a klinikán. A három kislányt és egy kisfiút császármetszéssel hozták világra.

A gyermekek édesapja szintén négyes ikerként született harminc éve. Érdekesség, hogy akkor is a szülést segítő orvos csapat tagja volt Dr. Póka Róbert, aki most klinikaigazgató professzorként vezette a szülést.

Egy évesek a debreceni négyes ikrek

A debreceni Boda Beáta és férje, Boda István négyes ikrei, Flóra, Jázmin, Boglárka és István 2017. november 23-án. A négyes ikrek egy éve, 2016. november 24-én születtek a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján.
MTI Fotó: Deczki Mónika

400-500 ezer szülésre jut egy ilyen eset, de a Boda családé azért is még különlegesebb, mert a babák természetes úton fogantak, az ikerterhességnek viszont lombikos eljárásban szokott nagyobb esélye lenni.

Indító kép: MTI fotó: Czeglédi Zsolt

 

Kapcsolódó kifejezések: négyes ikrek 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!